SEVER S.D.L. d.o.o. | Ovlašteni STIHL trgovac

Sječkalice

Sječkalice

SJEČKALICA ZA UČINKOVITU PROIZVODNJU MALČA I KOMPOSTA

Pomoću vrtne sječkalice STIHL možete u kratkom roku pretvoriti tvrde i meke segmente drveta, grmlja i drugih biljaka u vrijedan materijal za kompostiranje.

STIHL sječkalice olakšavaju usitnjavanje zelenog otpada

U proljeće je potrebno oblikovati vrt, u jesen neke biljke treba ponovno orezati. Pri ovim poslovima, STIHL sječkalice vam štede mnogo vremena i rada, jer tamo gdje obavite rezidbu, nalazi se cijela hrpa vrtnog otpada poput grančica ili grana. Odrezani zeleni materijal koji zauzima puno prostora u vašem vrtu, ako se ne usitnjava obično je više nego što spremnik za bio otpad može primiti. Nije neuobičajeno da se transportira u centar za reciklažu, na kompostno ili drugo sabirno mjesto. Ovaj problem vam je i predobro poznat? Onda vrijedi pobliže pogledati naš asortiman električnih i benzinskih sječkalica. Uz moćnu STIHL sječkalicu možete pouzdano uspostaviti red na svom imanju. STIHL vrtne sječkalice pretvaraju planine zelenog otpada u praktične biljne ostatke.

Sasjeckani materijal nudi vam mnoge prednosti:

  • Usitnjavanje u sječkalici za zeleni otpad smanjuje volumen zelene mase i do 75%. To ne samo da vam olakšava odlaganje, već i daljnju obradu zelenog otpada.
  • Usitnjeni materijal možete koristiti za prekrivanje zemlje, kao kompost, za gnojidbu ili za stvaranje humusa.
  • Kompostirani usitnjeni materijal sadrži vrijedne hranjive tvari i tako vam štedi troškove dodatnog gnojiva.

KOJA VRTNA SJEČKALICA JE PRAVA ZA MENE?

Uz samo nekoliko pitanja možete odrediti koja je sječkalica najprikladnija za vašu primjenu:

  1. Postoji li priključak za napajanje? Ako je tako, možete birati između benzinskih ili električnih sječkalica. Ako ne, onda vam svakako treba sječkalica na benzinski pogon.
  2. Koji usitnjeni materijal biste željeli obraditi – odrezane grane i drvenaste živice ili miješani nasjeckani materijal s lišćem, zelenim isječcima i tankim grančicama, ili oboje? Vrsta usitnjenog materijala i količina važni su kriteriji. Snažne sječkalice na benzinski pogon posebno su vrijedne za različite vrste usitnjenog materijala i veće količine. U STIHL asortimanu možete pronaći električne sječkalice bez emisija štetnih plinova, kako u kompaktnom obliku za manje količine tvrdog usitnjenog materijala tako i s većom snagom za veće količine različitih usitnjenih materijala.
  3. Radite li u području posebno osjetljivom na buku? Tada se opremite sječkalicama s malom emisijom buke, u izvedbi s lijevkom sa zvučnom izolacijom ili opremljenima valjkom za drobljenje tvrđeg otpada i granja.

ŠTO STIHL SJEČKALICA ELIMINIRA

Osim što su jednostavne za korištenje, sve STIHL vrtne sječkalice imaju zajedničku osobinu: zvučno izolirani lijevak za mljevenje otpada koji smanjuje radnu buku prilikom usitnjavanja. Naše sječkalice s 2-komornim sustavom i tehnologijom zakretanja materije prilikom sječkanja imaju još toga za ponuditi. S 2-komornim sustavom imate mogućnost istovremenog punjenja tvrđih grana i mekšeg zelenog otpada. Svaka komora ima svoj nož, što omogućuje posebno učinkovit rad i dosljedno visoku kvalitetu usitnjenosti materijala. STIHL sječkalice s reverzibilnom tehnologijom mijenjaju smjer rotacije oštrica sustava usitnjavanja pritiskom na prekidač: rotacija u smjeru kazaljke na satu brine o tvrđim materijalima kao što su drvo i grane, dok noževi za cijepanje u smjeru suprotnom od kazaljke na satu pripremaju mekani vrtni otpad za kompost. Ova diferencijacija prema usitnjenom materijalu štiti noževe.

SJEČKANJE PRINCIPOM DROBLJENJA VALJKOM ILI SJECKANJA SUSTAVOM NOŽEVA

Dvije najčešće vrste sječkalica su izvedbe s valjkom ili s noževima. Razlikuju se uglavnom po tehnologiji usitnjavanja isječaka. Uz moćan STIHL sustav za usitnjavanje možete bez napora proizvesti vrijedan usitnjeni materijal od drvenastih i mekih biljnih ostataka. S ovom vrstom sječkalice, brzo rotirajuće, oštre oštrice režu travu i biljne ostatke na male komadiće. Zatim možete koristiti ovaj usitnjeni materijal za, na primjer, malčiranje ili da njime prekrijete tlo oko svojih biljaka. Većina STIHL sječkalica usitnjava vaš zeleni materijal takozvanim mehanizmom sendvič noževa, koji radi s posebno niskim vibracijama i opremljen je dodatnim noževima za krila sa strane i ušicama za cijepanje. To osigurava pouzdano usitnjavanje zelenog otpada.

S valjkom za usitnjavanje možete proizvesti izvrstan usitnjeni materijal za kompostiranje. Valjci za rezanje unutar ovih modela usitnjavaju se u prvom koraku, a zatim drobe grane i zeleni otpad. To vam daje organski materijal koji se razgrađuje u kratkom vremenu dok valjci razbijaju vlakna, čineći kompostiranje posebno jednostavnim za mikroorganizme. Ovaj oblik obrade uzrokuje vrlo malo buke, zbog čega se ovaj tip sječkalice naziva i tihim usitnjivačem. Još jedna prednost valjkaste sječkalice je automatsko ubacivanje vaših isječaka. Dakle, ne trebate posebno umetati ili gurati kada obrađujete grane ili drugi zeleni otpad u sječkalici. Naše valjkaste sječkalice možete prepoznati po “L” u oznaci modela.

Naš asortiman sječkalica jednako je raznolik kao i pribor za sječkalice koji savršeno prilagođava rad sa STIHL vrtnim sječkalicama vašim potrebama. To uključuje, na primjer, robusni 50-litarski sakupljač trave ili lijevak za obradu samljevenog materijala različite tvrdoće.